Project Description

LabX

Tips voor bezoek aan een escaperoom

Zeker als je voor de eerste keer een escape room bezoekt is het lastig kiezen uit alle escape rooms in Nederland, maar ook voor de mensen die vaker een escape room gedaan hebben wordt de keuze steeds uitgebreider. Waar let je dan op als je een escape room boeken wilt?
Persoonlijk let ik op een aantal zaken, hopelijk kan ik je daarmee helpen om je keuze te maken als je weer een escape room wilt gaan doen met je vrienden, collega’s of familie.

De juiste mix voor jullie bezoek aan een escape room:

1. Het verhaal: Welk verhaal vertelt de escape room? Een horror verhaal of een legende? Er is van alles denkbaar. Welk verhaal spreekt mij aan? Dat is natuurlijk voor iedereen anders, maar wel belangrijk voor de voorpret. Als het verhaal goed is krijg ik natuurlijk alleen maar meer zin om de betreffende escape room te spelen. Op de dag zelf moet dit natuurlijk ook kloppen en niet alleen een lokkertje zijn op de website.
2. De reisafstand: Waar ligt de escape room en is de afstand niet te ver? Voor een goede escape room (althans dat moet ik dan nog gaan ervaren, maar ik denk dat het een goede is) ben ik best bereid om een stuk te rijden. Lekker een hapje eten in de buurt van of bij de escape room. Zo maak ik er dan een echt uitje van!
3. Wat kost de escape room? Tja, wat heb je dan voor een escape room over? Sommige escape rooms hanteren een vast bedrag en andere rekenen een prijs p.p. afhankelijk met hoeveel mensen je komt. Persoonlijk vind ik max € 140- per groep genoeg. Maar dit hangt ook wel af hoe goed de escape room is… Is het helemaal compleet, dus alles klopt in mijn optiek, dan zou ik zo maar meer kunnen uitgeven.
4. Klantvriendelijk: Word ik klantvriendelijk geholpen? Wat ik zelf ook belangrijk vind is hoe wordt er met mij , als gast, omgegaan? Vanaf het moment dat ik de reservering maak ben ik eigenlijk al te gast bij de escape room. Worden mijn vragen goed en voldoende beantwoord via de mail of telefoon? Natuurlijk kan het zijn dat je vragen hebt en hoe pakt men dat dan op. Word ik serieus genomen als gast of heb ik het gevoel dat ik 1 van de vele bezoekers ben. Bij het laatst voel ik me niet op mijn gemak, dus zal ik naar een andere escape room gaan.
5. Website en sociale media: Ook een website kan voor mij bepalend zijn of ik een escape room wel of niet wil gaan boeken. Persoonlijk kijk ik dan of ik de verhaallijn vinden kan van de escape room en of ik makkelijk online reserveren kan. Ook check ik recensies op de Facebookpagina en kijk ik of er “leven” is op de Facebookpagina.

 

Hopelijk heb ik je zo wat handvatten gegeven om een escape room te zoeken en boeken die jou aanspreekt. Wil je reageren sturen dan even een naar info@escaperoomharderwijk.nl
Bedankt en veel “escape” plezier!